Zakenvuur Logo

Over Zakenvuur.nl

Zakenvuur is de nieuwe online business community die ondernemers samenbrengt. Wakker jouw zakenvuur aan met inspirerende artikelen, interviews, columns, events en nog veel meer.

Zakenvuur, het nieuwe vuur in zakendoen

Een gezond zakelijk instinct, daadkracht, ruimte voor hoofd én hart: dat is wat het Zakenvuur in een eigentijdse ondernemer brandend houdt. En dat niet alleen. Het besef dat we terug moeten naar menselijke verhoudingen, dat we elkaar nodig hebben, dat succes onlosmakelijk verbonden is met het delen van ideeën, het scheppen van nieuwe kansen en het innoveren van zowel mentaliteit als product, ook dat. En vooral co-creëren, samen met stakeholders voortdurend op weg naar beter. Dat is het Zakenvuur, de ultieme kracht van ondernemers van deze tijd, toch de ruggengraat van een succesvol Nederland. Zakenvuur, dat mag gezien, gehoord en gevoeld worden! Dit maakt werkelijk het verschil!

Zakenvuur.nl brengt ondernemers bij elkaar om maatschappelijke onderwerpen aan te pakken vanuit een ondernemersperspectief. Dit doen we door inspirerende content te maken en te delen én door actief bijeenkomsten te organiseren waar ondernemers elkaar live ontmoeten. Noem het kruisbestuiven, co-creëren. Het is een beweging met een enorme drive, die het vuur in ondernemend Nederland verder wil aanwakkeren.

Pernille La Lau

Ondernemen, dat zit in haar bloed. Altijd op zoek naar mogelijkheden om te creëren, ontwikkelen, dingen in de markt zetten, altijd willen initiëren, inspireren en delen. Dat is zij, de CEO van haar eigen leven. Naast haar werk als presentator is ze full certified Facilitator Personal & Business en runt ze al 25 jaar haar eigen bedrijf in het begeleiden van Business Presentatie en Media Storytelling.

Om succesvol te zijn moet je op de eerste plaats jezelf goed kennen en daarnaast een diep inzicht hebben in het bedrijf dat je leidt. Dat is een logische voorwaarde om je persoonlijke en zakelijke verhaal zodanig neer te kunnen zetten, dat je anderen, je publiek, je klanten, in het hart weet te raken. Dat is wat elke leider zou moeten willen, dat is immers de grondslag van succes. Pernille helpt, ondersteunt en begeleidt ondernemers en leiders bij het ontwikkelen en definiëren van hun authentieke persoonlijke en zakelijke zijn. Daarmee versterken ze hun leiderschap en visie en kunnen ze anderen inspireren en vleugels geven.

Community

Zakenvuurtjes als zuurstof voor ondernemers om jouw hart te verwarmen, delen en inspiratie op doen.

Dwarsverbinden

Bij Zakenvuur willen we elkaar graag helpen, dat hoort er wat ons betreft vanzelfsprekend bij. Heeft u bepaalde diensten die u graag wil aanbieden aan anderen of bent u juist op zoek naar iemand? Laat het ons hier weten, dan gaan wij de match maken. Zo ontstaat het eerste vuurtje!

Kruisbestuiven

Zakenvuur heeft de grootste denktank van Nederland. Want bij ons zijn allemaal ondernemers aangesloten met het hart op de juiste plek. Wie wil advies geven en kan anderen echt helpen? En wie heeft nou juist advies nodig? We zijn er voor elkaar en stoken een zakenvuurtje. We gaan eromheen zitten en wisselen inspiratie uit. Op deze manier kunnen we elkaar goed helpen.

Co-creëren

Soms lijkt de politiek de oplossing niet meer te weten. Terwijl als wij rondlopen in ondernemersland, er tal van oplossingen worden geboden. Van stikstof tot de IT bij de Belastingdienst en van woningtekort tot migratieprobleem. Ook bijdragen aan het Zakenvuur Schaduwkabinet, laat het ons weten. Wij zullen regelmatig simpele oplossingen schetsen en ook actief aanbieden.

Platform voor ondernemers

Zakenvuur.nl biedt ondernemers ook een platform aan waar zij hun bijzondere verhalen delen. Zoals ras-ondernemer Aad Ouborg die dit jaar 40 jaar in het vak zit.  AFAS-CEO Bas van der Veldt schrijft over het ondernemen anno 2023 en Monica van Ee over ondernemen als vrouw. Zakenvuur is een bron van informatie en inspiratie om ondernemend bezig te zijn - dat hoeft niet per se met een eigen onderneming - en bijzondere oplossingen te ontdekken voor problemen waar ondernemers tegenaan lopen. Via deze website kun je ook lid worden van de Zakenvuur Business Club en in contact komen met andere ondernemers.

Zakenvuur op televisie

Zakenvuur heeft op RTL 4 een eigen wekelijkse talkshow, genaamd: 'Zondag op Vier'. Hierin ontvangt Pernille La Lau gasten met boeiende verhalen. Dit kunnen topondernemers zijn, maar ook startende ondernemers die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. 'Zondag op Vier' wordt uitgezonden vanuit het AFAS Clubhuis in Leusden. 

Momenteel wordt seizoen 1 herhaald. Iedere zondag om 16:00 uur op RTL 4. De uitzendingen zijn ook terug te kijken via NLZiet en Videoland.

Onze Partners